Bánkon jártunk!
2015.04.29. 11:39
Immár hagyományossá vált a Nógrád megyei Bánkon, hogy az ÖKO-Land Táborban hétvégenként vásárral egybekötött rendezvényeket tartanak. Ennek a kezdeményezésnek a folytatásaként 2015-április 25-én került megrendezésre az a vásár, amelyen már más tájegységek jeles termelői is megjelentek.
A program a Vidék Minősége helyi védjegy rendszer létrehozása jegyében zajlott. A helyi termelők, vendéglátók, szállodák és a turisztikai szolgáltatók összefogása valódi, minőségi fejlesztést a jelent a térség turizmusában és gazdaságában egyaránt. Erősíti a helyben élő közösségeket, a szereplők együttműködésével pedig a mindenkori kihívások is sikeresebben legyőzhetők. A kezdeményezésben jelenleg négy hazai térség is részt vesz: a Börzsöny-Cserhát, a Balaton-felvidék, az Alpokalja-Fertő táj és a Bakony. Az érdeklődők számos termelő kiemelkedő minőségű termékével találkozhattak. A vásáron a hagyományos kézműves termékek (kerámiák, csuhé ajándéktárgyak, szőtt és fonott specialitások) mellett számos kézműves élelmiszerrel is találkozhattak, úgymint sajtok, egyéb tejtermékek, mézek, lekvárok, szörpök. Helyi márkásaink közül a Pataki család és a Somodi család Herendről, valamint Daru Péterné Bodajkról vett részt a vásáron. A Pataki család lekvárjaikkal, szörpjeikkel, gyógynövényeikkel, medvehagymás termékeikkel és mézzel, a Somodi család mézeskalácsaikkal jelent meg a rendezvényen. Daru Péterné Eszti néni egyedi tojásaival érkezett, valamint az érdeklődők ki is próbálhatták vele együtt hogyan kell készíteni ezeket a tojásokat. Egyesületünk standján a Vikidár Kerámia kerámiáit Herendről, móri borvidék borait, Móri TDM szóróanyagait, valamint a Bakonyi Helyi márka molinókat és szórólapokat helyeztük el. A szombati nap során előadásokat hallgathattunk az ÖKO-Land Táborról, „A Vidék Minősége” márkavédjegyről, délután fegyver és huszárbemutató színesítette a programot. Ebéd időben az érdeklődők a négy tájegység ízeibe is belekóstolhattak a forgatagban felszolgált ebéd során. Nálunk hasonlóan az Adventi Forgataghoz Brevics Lászlóné Anci néni és férje készítette el tájegységünk finomságát az ízes nyögve nyelőt. A nap végén mindenki sikeresnek ítélte meg a programot.
2024 December
H | K | Sz | Cs | P | Sz | V |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |